Моята история

Здравейте!

Аз съм Йоана. Майка съм на породени деца – Борис и Пирина. Сертифицирах се като педиатричен консултант по детски сън в началото на 2020 година. 

Предполагам се досещате откъде започна всичко? Да, и ние не спяхме. Дните минаваха хаотично, нямах представа нито кога ще се храни бебето, нито кога ще спи. Повтаряше се плач, кърмене, плач, трудно заспиване и така по цял ден. А нощем? Нощите също бяха непредвидими – в най-добрите нощи сме имали само по 2 събуждания.

Бебето ми имаше и тих рефлукс, който допринасяше за още по-трудно спане. Първите няколко месеца бяха толкова трудни, че в един момент бях на дъното психически и физически. Не виждах светлина в тунела и не знаех откъде да започна, за да подобря съня на бебето си.

@alexorangephotography

Да си родител е трудно, но да си изморен родител е още по-трудно!

17
@alexorangephotography

Щастлива съм, че в крайна сметка всичко дойде на мястото си!

Преминах през толкова много трудности – чувствително новородено, тих рефлукс, трудно заспиване, плач по цял ден, заспиване само на ръце/слинг/фитнес топка/кърмене, следродилна тревожност и депресия, за да науча толкова много за съня на бебетата! Беше ужасно трудно и имах нужда от много, много подкрепа! Някой да ми каже, от къде да започна, какво да променя първо, след това с какво да продължа и как да променя изцяло начина на заспиване на детето си. Опита ми беше безценен и много важен. За себе си открих, че изпитвам огромно желание и страст да помагам на други майки с подобни проблеми. Имах нужда да споделям знанията си, да посочвам проблемите и да съпровождам родителите към по-добрия сън на детето им.

Така реших да се сертифицирам като педиатричен консултант по детски сън и да създам “Мамо, спи ми се!”.

моят екип

Към днешна дата част от моя екип са две прекрасни майки, които подкрепят моята мисия да помагам на ИЗМОРЕНИ родители да научат бебето си да СПИ! Сънят на бебето ви може да бъде много по-добър с правилните стъпки за промяна!

Консултант по детски сън

Десислава турданова

Казвам се Десислава Турданова и съм щастливо омъжена, а от две години – майка на прекрасно момче. Преди да се сертифицирам като консултант по детски сън, имам богат опит като педагог в ранна детска възраст. 

С появата на нашия син, освен прекрасните емоции, които дарява всяко едно малко бебе, ние се сблъскахме с най-често срещаните проблеми свързани с кърменето и съня. В нашия случай –  недостиг на кърма, кратки дневни дремки, много чести будения и будуване през нощта, което в началото мислехме за нормално, но умората започна да ни завладява и преценихме да опитаме с допълнително външно съдействие. 

След експертна консултация се оказа, че нашият син е изключително зависим от режима си и бях изправена пред трудна ситуация – или да продължим с безсънните нощи за неопределен период от време или да навляза в материята и да взема нещата в свои ръце. Така се стигна до почти едногодишно обучение, практика и разучаване на всякакви сложни казуси, за да се сертифицирам като консултант по детски сън и да съм тясно специализирана по темата с режима на децата.

Винаги съм смятала, че личното право на избор на една майка трябва да бъде уважавано дълбоко, защото тя формира половината от стълба на семейството. Ето защо подкрепям всяко  лично решение по отношение на кърмене, адаптирано мляко, метод на захранване и информиран избор на методи за съня. Единственото нещо, на което много държа е да спазвате насоките ми по избрания метод, за да постигнем желаните резултати. 

Сънят на бебето не е въпрос на късмет.

Връзки с клиенти

Лилия Иванова

Казвам се Лили и съм майка на момиченце на 1 година, автор на Инстаграм блога @polezno.za.mama.
Помагам на родителите, които се свързват с нас, като ги насочвам коя услуга е най-подходяща при проблеми със съня.

Нашата лична история за проблемите със съня на дъщеря ми започна около 3-тия и месец. Липсата на подходящ режим водеше до най-различни проблеми като много късно заспиване, неспокойно спане и будене през нощта с плач, будуване през нощта и т.н. Съветите на Йоана от блога и дигиталните курсове помогнаха да изградя режима на детето ми и постепенно да я приуча към самостоятелно заспиване. Няма по-хубаво нещо от това, спиме си страхотно и се наспиваме всички вкъщи!

Искам да посъветвам родителите, които имат проблеми със съня на бебето да не чакат да достигнат предела на силите си. Още при първите сигнали да действат. Защото умората се натрупва и става още по-непоносимо и тогава нямаме търпение да направим необходимото. А изграждането на подходящи навици за сън отнема време! Ако не успявате да се справите – потърсете помощ!

Свържете се с нас още днес!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Запишете се за моя бюлетин

Ако искате да знаете повече за детския сън, често срещани проблеми, митове и интересни факти, запишете се за моя бюлетин!